Ben Hiç Şaşırmadım

Kayıt Tarihi: 26 February 2022 Yazar: Muhammet Yumuşakipek

Kozlar yeniden paylaşılıyor, yeni dünya düzeni yeniden şekilleniyor.

Ülkeler arasındaki egemenlik yarışı yeniden biçimleniyor

Savaş her zaman kötüdür, savaşın çığırtkanlığını yapan zihin temaları insanlık adına istenecek en kötü durumu istemektedir.

Meydanlarda kan dökerek egemenlik tahakkümü kurmak savaşın en acıtan yüzüdür.

Kaybolan kimlikler, savaşın öznelerini oluşturur, insanlar savaş anında kimlik bunalımına girerek yapmaması gereken ne varsa yapmaktadır.

Savaşın yıkıcı etkisi çok fazladır. Suçsuz haneler zarar görmekte, kapatılmayacak yaralar ile insanlar açlığa, yoksulluğa ve sefalete terk edilmektedirler.

Dünyanın gözleri önünde bir ulusun kaynaklarını yağmalayarak, onların yaşam haklarını elinden alanlar, savaşın aktörlerinin kuklaları olarak tarihe geçecektir.

Küçük bir çocuğun savaş karşıtı sözleri, tüm dünyanın vicdan aynasında yankı bulurken, gözlerinden akan yaşlar ve yanaklardan damlayan kanlar o çocuğun ait olduğu ulusun bağımsızlık nişanını gösterir.

Ulusun bağımsızlık nişanını kazanmak için vereceği mücadele belki kanının son damlasına kadar sürecektir lakin asla unutulmayacak bir konu vardır ki, bunu yazmadan geçemeyeceğim, bugün kanının son damlasına kadar bağımsızlık mücadelesi verenler yarınlar için yeni bir bağımsızlık ufkunun ışıklarını yakacaktır.

Evli çiftlerin vatanlarını terk etmeyerek, birbirlerine yemin ederek vatan savaşında yan yana yer alacak olanlar o ulusun ulu evlatları değil de nedir?

Politik tavırlar koyarak uluslara biat ettirilmek istenen özgürlük madalyonunun yüzü ne tarafı göstermektedir?

Kanlı barış olarak slogan üretip savaşın çekiciliğinden bahseden kırıtan medya solistleri hayatlarında kaç savaşa katılmıştır?

Savaşın aktörlerinin hevesleri ne kadar sürecektir, yakılan bu heves ateşi her geçen dakika harlanmakta bıraktığı yıkım artmaktadır.

Dünya izliyor mu bütün bu olanları, zaten hep izlediler değil mi, doğu Türkistan'da izlediler, Myanmar da izlediler, Libya'da izlediler, Mısır'da izlediler

Şimdide sadece izliyorlar ve ben hiç şaşırmadım.

Eminim sizlerde şaşırmadınız.

Sevgiyle kalın

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com