Hatay Elden Mi Gidiyor?

Kayıt Tarihi: 15 February 2023 Kategori: Haber

"Asrın Felaketi" olarak adlandırılan merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler, 10 ilimizi yerle bir etti. Fazla sayıda binanın yıkıldığı enkazlarda, 30 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti.

Buraya kadar yaşadığımız acının bir yüzü lakin dikkatlerden kaçan başka bir konu var ki maalesef bu ülkemizin bekası noktasında milli hassasiyetler içeren bir meseledir.

Dile getirilen sorun şu ki;

Deprem sonrası Hatay hayalet bir şehre büründü. Orada yaşayan köklü aileler başka şehirlere göç etmek zorunda kaldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölmeden son arzularından birisi olan Hatay'ı ülke sınırlarımıza katma çabaları sonuç vermiş ve 1939'da bir referandum ile Hatay anavatana bağlanmıştı. Büyük felaket sonrası o bölgeye "mülteciler yerleşerek demografik yapı değiştirilicek" iddiaaları gündeme geldi. Bu durumun gerçekleşmesi istenmedik beka sorunları yaratacaktır. Bu çok hassas konu üzerine devletimiz derhal gereken müdahaleyi yapmalı ve şimdilik akıllara gelen lakin gerçekleşmesi hepimizi derinden üzecek meseleyi kökünden halletmelidir.

Sosyal medya mecraları üzerinden yayın yapan Gerçekler TV ve Gazeteci Faruk Aksoy'un Habertürk TV'nin canlı yayınına bağlanarak gündeme getirdiği "Hatay Elden Gidiyor Mu?" meselesine çok önem arz ettiğimiz için siz değerli okurlarımızın da bu videoyu izleyerek bilinçlenmesini istedik.

İlgili Videolar

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com