SÖZ ADANA’NIN

Kayıt Tarihi: 29 December 2023 Yazar: Korkut Daban

Yazın hayatında 20 yılı aşan Radyo ve Medya alanında 15 yıllık bir tecrübenin yanı sıra Eğitimci ve Danışman kimliğim ile elde etmiş olduğum deneyimleri siz değerli kamuoyu ile paylaşmanın gururunu yaşamaktayım.

Eğitimci kimliğim nedeniyle, Babadan miras Siyaset ve Ticari girişimlerimle ise çok fazla ön planda olmamaya gayret gösterdim. Deyim yerinde ise siz değerli dostların deyimiyle “Korkut Hoca” olarak nam saldım.

Bugün yaklaşan 31 Mart Mahalli Yönetimler Seçimi öncesinde sizlere Adana’mızın yerel siyasetine dair bazı paylaşımlarda bulunacağım. Siyasete girmeden önce bugünkü köşe yazımın başlığının nereden geldiğini sizlere açıklamak isterim.

Adana’da birçok Radyo’da konuk olarak programlara katıldım. Son olarak Radyo Barış’ta Fatih YILDIZ ve Dursun BORAN Hocalarımız ile “Bilgiden Bilince” programında daha ziyade Entelektüel konularda konuşma fırsatı bulduk.

Önceki hafta Adana’mızın güzide radyolarından Efsane Radyo’da Recep ÖZCAN ile “SÖZ ADAN’NIN” programı ile radyo programcılığında yeni bir döneme başladık diyebilirim.

Program adından da anlaşılacağı üzere Adana ve Türkiye'nin güncel konuları hakkında konuşup kamuoyunu bilgilendirmeyi hedefliyoruz. İlk iki hafta programımıza gösterilen teveccüh ciddi bir etkileşim sağladı. Buradan siz değerli takipçilerimize ve dinleyicilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Adana’mız yerel yönetimlerde son 40 yılda amiyane tabir ile adam akıllı bir hizmet alamadı. Bunun çok farklı sebepleri olmakla beraber her zaman şehrin kozmopolit yapısı Neden olarak gösterildi.

Özellikle son 20 yılda Türkiye’de AK Parti’nin de rüzgarı ile gelişmeyen ve bu iktidarın nimetlerinden faydalanmayan tek şehir Adana diyebilirim. Bugün Akdeniz Bölgesi'nin İncisi Adana basiretsiz Belediye Başkanları nedeniyle maalesef her geçen yıl geriye gitmektedir.

Peki buna kim son verecek derseniz! Bugün yazımızda bu soruya cevaplar bulmaya çalışacağız. Çünkü Tarım, Sanayi, Turizm ve Jeopolitik konumu itibariyle gelişime çok ama çok müsait bir şehir.

Yaklaşan seçimler öncesinde Adana bu gelişime Kaptanlık yapacak Büyükşehir Belediye Başkan Adayını arıyor. Maalesef gelenek bozulmadı. Son 5 yılda Zeydan KARALAR Adana için bırakın bir çivi çakmayı önceki dönem başlatılan projeleri dahi türlü yalan ve mazeretlerle tamamlamadı.

Bu nedenle Adana Halkı dört göz ile AK Parti’nin Büyükşehir ve Seyhan Belediye Başkan Adaylarını açıklamasını bekliyor. Kulislerde en çok kulağımıza İl Sağlık Müdürlüğü görevi yapmış Dr. Halil NACAR’IN ismi ön plana çıkıyor. Gerek anketlere yansıyan sonuçlar gerekse Ankara’da Genel Merkez çevresinde Halil NACAR ismi ön plana çıkıyor. Yazımı kaleme almama yakın saatlerde uzun zamandır siyasette görünmeyen Abdullah ÇALIŞKAN’IN DA Büyükşehir Adaylığı için anket çalışması yaptığının duyumlarını aldım.

Belli ki özellikle önümüzde bir haftalık süreç daha birçok şeye gebe olacak gibi. Kulislerden yeni gelecek bilgilere göre sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

CHP kanadında ise kongre sonrası adeta kaynayan bir kazana dönen partide Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan KARALAR olacak gibi duruyor. Aslında şu anda ki tablo 2019 seçimlerine çok benziyor.

Arada tek fark var. 2019 da Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin SÖZLÜ hamlesine karşı büyük avantaj ile seçime adeta büyük bir avantajla girdi. Bugün ise rüzgar tamamı ile Cumhur İttifakı lehine esiyor.

Yine Büyükşehir Seçimleri için biliyoruz ki Seyhan önemli bir ilçe. Keza Seyhan’da ise AK Parti’den Meclis Üyesi İşadamı Mustafa TUNÇ’UN yanı sıra önceki dönem ilçe başkanı Abdurrahman YEŞİLTAŞ, önceki dönem Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut ÇELİKCAN ve Meclis Üyesi Erdal HATİPOĞLU’NUN isimleri konuşuluyor.

Tüm bu isimlerin dışında CHP ekolünden gelen Dr. Ahmet ADIGÜZEL ismi de AK Parti Seyhan Aday Adayı olarak sahada yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu görüyoruz.

Tüm bu gelişmelerin aslında AK Parti camiasında bu seçim öncesi büyük bir heyecanın yaşandığını gösteriyor. Uzun bir aradan sonra büyük başarılarla kazanılan 2004 yerel seçimlerinin olumlu havasını görüyoruz.

Özellikle Seyhan İlçe Teşkilatı başta olmak üzere tüm ilçelerde genç ve enerjik başkanlarla 31 Mart Mahalli Seçimlerinde başarıya odaklanmış görüyoruz.

Adana gerek Büyükşehir gerekse ilçe bazında hizmete çok aç bir coğrafya. Bu nedenle Adana ve ilçelerinin kaybedecek daha fazla zamanı yok. Temennimiz 31 Mart seçimlerinde doğru adaylarla bu şehrin makus talihinin sona ermesidir.

Selam ve dua ile…

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com