Zeydan Karalar’dan otobüs tamirine yılda 100 milyon

Kayıt Tarihi: 22 June 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

Zeydan Karalar’ın Adana Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslerine yılda 100 milyon lira bakım masrafı ödediğini söyleyen usta gazeteci Rifat Söylemez ’100 milyon lirayı Temsa’ya verseniz sizi otobüs fabrikasına ortak eder.’ dedi.

KilitHaber.com / Özel

YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR

Zeydan Karalar'ın 4 yıl önce göreve başladığındaki yüz ifadesi ile günümüzdeki ifadesi çok değişti diyen Rifat Söylemez "4 yıl önceki Zeydan Karalar'ın yüz ifadesi ile bugün çok farklı. Suratı düşmüş. Yeni bir şey üretemeyince müflis tüccar gibi eskiden yapılan yerleri tekrar paylaşıyor. Yolun sonu görünüyor Zeydan başkan. ABB'nin büyük imkanlarını yarattığın firmalar ile bir kısmını soydurdun bir kısmını da talan ettirdin. Yakında operasyon olduğunda hepinizi göreceğim." ifadesini kullandı.

100 MİLYONA TEMSA'YA ORTAK OLURDUN

ABB Başkanı Zeydan Karalar'ın belediye otobüslerinin bakım masrafları altında yılda yaklaşık 100 milyon lirayı Beydağı Temizlik ve İlaçlama Hizmetleri şirketine aktardığını söyleyen Rifat Söylemez "Belediye otobüslerinin yıllık bakım masrafları yaklaşık 100 milyon TL. Siz bu parayı Temsa'ya verseniz otobüs fabrikasına ortak olurdunuz. Kim bu Beydağı Temizlik ve İlaçlama Hizmetleri firması! Zeydan Karalar çık bir anlat bu firma ile olan ilişkini." şeklinde konuştu.

ATADIĞIN İSİMLERİN BİRÇOĞUNA KEDİ MAMASI EMANET ETMEM

Adana Büyükşehir Belediyesi yönetim kadrosunda köklü bir değişikliğe giden Zeydan Karalar'a atadığı bürokratların birçoğuna kedi maması bile emanet etmeyeceğini söyleyen Rifat Söylemez "Zeydan Karalar'ın gönüllü danışmanlığını yapıyorum. Kendisinin atayıp yetki verdiği isimlere bırakın görev vermeyi ben kedilere her gün mama dağıtıyorum kedilerin mamasını bile emanet etmem! Hiçbir liyakati olmayan Karalar ailesinin ceosu Mürüvet Sızlı, Eylül Ajansın sahibi Cem Oğulhan'dan daire aldın mı? Hala bu soruyu cevaplamadın?" yorumunda bulundu.

VERGİ REKORTMENİ OLMANIZ GEREKİRKEN LİSTEDE YOKSUNUZ

Maliye müfettişlerine güvenmek istediğini söyleyen Rifat Söylemez "Maliye denetleyicilerine güvenmek istiyorum. Eskiden kamudan ihale alanlar vergi rekortmeni olurdu. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden %20 pay alacaksınız ve vergi rekortmeni olamayacaksınız. Bu nasıl oluyor? Atanaz'ı Beydağı firmasını, Alpyol İnşaatı ve Karaoğlu filoyu araştırın" dedi.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com