Zeydan Karalar kellemi veririm dedi, Rifat Söylemez belgeleriyle açıkladı

Kayıt Tarihi: 13 March 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

ABB Başkanı Zeydan Karalar’ın adliyeye giderek ’Sinekle Mücadelesi’ ihalesinin ’adrese teslim bir ihale olduğunu açıklasınlar kellemi veririm’ demesi üzerine Gazeteci Rifat Söylemez canlı yayında belgelerle ortaya koydu.

Usta Gazeteci Rifat Söylemez'in geçtiğimiz haftaya damgasını vuran "Sinekle Mücadele" ihalesinin adrese teslim bir ihale olduğunu dile getirmesi üzerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar adliyeye giderek kendini ve kurumunu ihbar ederek "Eğer ihalede bizimle ilgili bir suç unsuru bulunursa başım gözüm üstüne, hukuk benim kellemi alsın. Ama bu ihalede ve başka işlerde ihbar edilen bütün işlerde, bütün işler incelensin. Eğer onlarla ilgili bizim hukuken yaptığımız bir yanlış varsa birilerine kıyak çekmişsek, birilerine bir şey kazandırmışsak kellemiz feda olsun hukuka." diyerek basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.

Bu açıklamanın ardından tüm gözler Radyo Çukurova'da Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri saat 11.00'de yayın yapan sessiz yığınların sesi olan Rifat Söylemez'e çevrilmişti.

BİZ AKP'Yİ NEYLE ELEŞTİRDİYSEK SEN AYNISINI YAPIYORSUN

Gaztecilik mesleğini yaptığı dönemlerde attığı manşetleri örnek göstererek haksızlık ve hukuksuzluk karşısında hiç susmadığını dile getiren Rifat Söylemez "20 yıllık AKP iktidarının en çok eleştirildiği konu haksız ve hızlı zenginlesmesiydi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar senin ve çocuklarının ne farkın kaldı AKP'den? Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlunun yolsuzluğunu, hukuksuzlunu siz hiç duydunuz mu? 2 tane oğlun Mert ve Volkan Kemal beyin oğlu gibi olun. Aile bireylerinin yeter oğlum artık doymadınız mı demesi lazım bunlara" dedi.

ZEYDAN BAŞKAN UYUMAMIŞ

Sinekle mücadele konusuna ve Zeydan başkanın kendini ihbar ettiği konuya değinen Söylemez "Geçen hafta adrese teslim sinekle mücadele ihalesinden bahsettim. Zeydan başkan gece hiç uyumamış olacak ki sabahın erken saatlerinde kendini ihbar etmeye gitmiş. CHP'ye oy veren vatandaşların umutları böyle beceriksiz bürokratlar yüzünden heba olmasın. Ben belgesiz hiç konuşmadım. Bütün ihalelerin şaibelidir. Adresi belli olan işlerin ihalesi olmaz. Adanalıya anket yaptırsanız "Zeydan bey geldikten sonra sinekten şikayetçi misiniz?" diye verecekleri cevap bırakın mavra atmayı ne mücadelesi derler." şeklinde konuştu.

ZEYDAN BAŞKAN ISLAK İMZALI ŞARTNAMEYİ SAVCILIĞA GÖTÜRDÜN MÜ?

Adliyeye giderek kendini ve belediyeyi ihbar eden Zeydan Karalar'a ihale şartnamesini de yanında götürdün mü diye soran Rifat Söylemez "Zeydan başkan savcılığa giderken ıslak imzalı şartnameyi de yanında götürdün mü? İlaç formülleri üzerinden ihaleyi alacak kişiye adresi göstermişsiniz. Şartnamede ki maddeleri ihaleyi alacak kişiye göre ayarlamışsınız. Zeydan başkan sakın ola ki şartnameyi değiştirmeye kalkma! Şartnamede "veya" yazmasına aldanmayın onlar zaten ikinci turda elenecektir. Rant adresi nasıl belirleniyor? Bu ev veya iş adresi değil Zeydan başkan! Maşallah siz ve çocuklarınız daha müreffeh bir Adana'da yaşamak için elinizden geleni yaptınız, Kolay mı 50 milyonluk evde oturmak. Emek ister zahmet ister. Ah Adanam ah! " dedi.

BELLİ Kİ ŞARTNAMEYİ İHALEYİ ALACAK FİRMALAR HAZIRLAMIŞ

İhalenin teknik şartnamesinin detaylarını anlatan Rifat Söylemez "Sinekle mücadele ihalesinin şartnamesini sizin arkadaşlarınız hazırlamadı belli ki. Direk Mersin'deki Biyokim İlaç Engin Ak - Ento İlaç Cavit Özananar hazırlamışlar. Çünkü şartnamede ki detaylar ancak bu kadar nokta atışı hazırlanabilirdi." diyerek teknik şartnamedeki maddelerdeki ince nüanslara dem vurdu.

İYİ PARTİ İL BAŞKANINA SESLENİYORUM

İyi Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk'e seslenip CHP Adana İl başkanına seslenmeyen Rifat Söylemez "Zeydan beyin sadece sinekle mücadele ihalesi değil tüm ihaleleri adrese teslim. Buradan İyi Parti il başkanı Birol Büyüköztürk'e sesleniyorum. Önümüzde 20 yıllık bir AKP iktidarını yıkma şansı varken böyle haksız ve hukuksuzluklara göz yummayınız. CHP Adana yönetimine söylemiyorum. Çünkü CHP Adana yönetimi maalesef Mert Karalar'ın emir eri olmuş" diyerek CHP'nin Adana'daki içler acısı durumunu ortaya koydu.

KELLEMİ ALIN DEMİŞSİN DE SENİ KORUYAN ABİLERİN İZİN VERMİYORLAR

Yayında en çok dikkat çeken konulardan bir tanesi de Zeydan beyin yanlışım varsa kellemi alın demesine verdiği cevap oldu. Seni görevden alacak olsalardı Seyhan Belediye Başkanlığı yaptığın dönemdeki haksızlık ve hukuksuzluklarına gözyummazladı diyen Rifat Söylemez "Zeydan başkan bu anlattıklarımda yemlenme nerede, şantaj nerede? Adliyede kellemi alın diyorsun. Seni koruyan abilerin var. Senin kellen alınacak olsa Seyhan Belediye başkanlığı yaptığın dönemdeyken alınırdı. Avukatın baro başkanı olursa yargılama ne kadar adil olur. Arazöz ile kaldırım sulama ihalesi yapanlar bana dürüstlükten bahsedemez. Biz iyi yaptığın şeyleri nasıl alkışladıysak yanlışına da göz yumamayız. Benim için isimler önemli değil. Kamu adına yapılan hukuksuzluğu kim yaparsa yapsın ben hepsinin karşısındayım." dedi.

HEPİMİZİZN UMUDU KEMAL KILIÇDAROĞLU

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Rifat Söylemez "Hepimizin umudu Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir liderin var. Onun yüzünü yere düşürecek işlere girme. Çocuklarını çağır hiç vakit kaybetmeden. Kerem Kılıçdaroğlu gibi dürüst olun diye nasihat et. CHP seçmeni, oglun Mert Karalar'ı seçmedi. Seçimlerde senin ve çocukların yüzünden ona zarar gelmesin. Zeydan başkan bugün emsal değeri 50 milyon liralık villada oturuyorsun. Benim de adayım olan Kemal kılıçdaroğlu'nun evinin mutfağından yaptığı video yayınlarını izlerken hiç yüzün kızarıyor mu?" şeklinde konuştu.

İŞTE EFSANE YAYIN

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com