Zeydan Başkan seçim derdinde, Kadrolu işçiler geçim derdinde

Kayıt Tarihi: 13 May 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler şu an Türkiye’de en düşük maaşı alan belediye işçileri olmaya devam ediyorlar. Her fırsatta İşçi dostu olduğunu söyleyen Zeydan Karalar’ın aylardır sendika sözleşmelerinin bitmesine rağmen sözleşmeleri yenilememesi sebebiyle kadrolu işçiler asgari ücretin biraz üstünde maaş alıyorlar.

Bağlı bulundukları DİSK Sendikası yetkilileri ile görüşen işçiler seçim yoğunluğu nedeniyle Başkan Zeydan Karalar’a ulaşamadıklarını söylediler.

ALIN TERİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ

4 yıldır tediye, bayram ikramiyeleri ve mesaileri hiçbir zaman tam gününde alamadıklarını söyleyen işçiler “Zamanında ödenmeyen alacakların ileriki tarihlerde ödenmesi nedeniyle paramız pul oldu. Biz iyilik değil alın terimizin karşılılığını vaktinde istiyoruz.” dedi.

30 YIL ÇALIŞMIŞ KADROLU İŞÇİ ASGARİ ÜCRET İLE EMEKLİ EDİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugüne kadar emekçilerin hakkını savunmada öncü olduğunu söyleyen işçiler “Maalesef 30 yıl çalışmış ve bugün emekli olan kadrolu işçi asgari ücret ile emekli edildi. CHP’nin bugüne kadar işçi ve emekçinin hakkının alınması konusunda yaptığı çalışmalar ortadayken CHP’li bir belediye başkanı Zeydan Karalar'ın uyguladığı bu tavır parti politikasıyla hiç uyuşmamaktadır. Emeğe saygı bu olmamalı.“ şeklinde kendilerini ifade ettiler.

ELEŞTİRİLEN İKTİDARIN KAMU İŞÇİSİNE VERİDİĞİ KIYMET ORTADADIR

Her gün çıkıp iktidarı eleştirip sonra onun kesip attığı tırnak kadar olamayacaksanız bu işi yapmayın diyen işçiler “Mevcut hükümet kamuda çalışan işçilerin taban yevmiyesini 15 bin lira ve ilk altı ay %45 zam verdi. Her gün iktidarı eleştirip onlar kadar olamayacaksanız bu işi yapmayın. Kışın yağmurda ve soğukta Yazın sıcakta Adana halkına gece gündüz demeden hizmet ediyoruz. Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz.” dediler.

TOPLU GREV HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

İlçe belediyelerinde çalışan kadrolu işçilerin bile en düşük maaşı bizden çok fazla diyen işçiler ”Böyle giderse toplu grev hakkımızı kullanacağız. Her seferinde adaletten haktan hukuktan bahseden başkanımızdan maaşta adalet ve hakkımızı istiyoruz” şeklinde konuştular.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com