YSK: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı

Kayıt Tarihi: 28 May 2023 Kategori: Siyaset,

Türkiye seçim heyecanını bir kez daha yaşamaya devam ediyor. 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlandı. 2 adaylı seçimde oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Oy sayımının başlamasıyla gözler seçim yasaklarının kaldırılacağı saate çevrilmişti. YSK Başkanı Ahmet Yener’in açıklamasının ardından seçimle ilgili yayın yasağı saat 18.15’te kaldırıldı. Yener, YSK’nın geçici seçim sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiğini açıkladı.

14 Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye bugün cumhurbaşkanını belirlemek üzere bir kez daha sandık başına gitti. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı 2. tur seçim sürecinde saat 08.00 itibarıyla açılan sandıklarda oy kullanma işlemi 17.00'de sonlandı.

YSK'DAN İLK AÇIKLAMA! "SEÇİM SONUÇLARINA ETKİ EDECEK OLUMSUZ DURUM YANSIMADI"

YSK Başkanı Ahmet Yener, sandıkların kapanmasının ardından ilk açıklamayı yapmak üzere kameralar karşısına geçti. Yener açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oy verme süreci sona ermiştir. Kurulumuza şu ana kadar yansıyan ve oy verme işlemlerine etkisi olan herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır. Süreç içerisinde kurulumuza getirilen itirazlarda değerlendirilmiş, ilgili il ve ilçe seçim kurullarına gönderilmiştir.

Seçimlere sağduyu ile katılım gösteren seçmenlerimize, cumhurbaşkanı adaylarımıza, temsilcilere, siyasi partilere Yüksek Seçim Kurulu'nun değerli üyelerine ve kurulumuzdaki siyasi parti temsilcilerine, kurulumuzun merkez teşkilatında görevli olan personelimize il, ilçe seçim kurulu başkanlıklarımıza, personelimize sandıklarda görev alan tüm görevlilere ve bu süreçte bizimle birlikte olan ilgili bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, güvenlik görevlilerimize ve süreci baştan beri bizimle birlikte takip eden siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Seçimlerin Türk milletine ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum arkadaşlar.”

YAYIN YASAĞI 18.15'TE KALDIRILDI

YSK Başkanı Ahmet Yener ikinci kez kameralar karşısına geçti. Yener yaptığı açıklamada "YSK'mız yayın yasağının ne zaman kalkacağı konusunda toplandı. Saat 18.15 itibarıyla basın mensuplarımızın, haber ajanslarımızın veri girişine izin verilmiştir. Şu anda sistemimizde veri girişi devam etmektedir. Herhangi problem yoktur" ifadelerini kullandı.

GEÇİCİ SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLDU: SAYIN ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ

YSK Başkanı Ahmet Yener, saat 22.30 sularında yaptığı konuşmada geçici seçim sonuçlarını açıklarken şunları söyledi:

"An itibarıyla sisteme girilmeyen 890 bin 20 oy oranının tamamının cumhurbaşkanı adaylarından herhangi birisine verilmesi halinde sonuçların değişmeyeceği görülmüştür. Geçici sonuçlara göre Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği görülmüştür."

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com