Üzelgeçici: Zeydan Karalar Emrah Kozay’ın adaylığını istemiyor

Kayıt Tarihi: 29 January 2024 Kategori: Siyaset, Şehir: Adana

Metropol Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tanır Emre Üzelgeçici “Alevi dedeleri Zeydan Karalar ve Emrah Kozay’ı barıştırmak için bir araya getirdiler. Fakat Zeydan Bey, Emrah Kozay’ın adaylığını aynı etnisiteye mensup olduklarından dolayı istemedi.” dedi.

Efsane Radyoda moderatörlüğünü gazeteci Aliye Gültekin’in, yorumculuğunu usta gazeteciler Zeki Kızılkaya ve Tanır Emre Üzelgeçici’nin yaptığı Basın Kulübü bu haftaya damgasını vurdu.

ALEVİ DEDELERİ DEVREYE GİRDİ

Metropol Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tanır Emre Üzelgeçici, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Emrah Kozay arasında yaşanan gelişmeleri dinleyiciler ile paylaştı. Üzelgeçici “Emrah Kozay kapalı kutu. Yaptığı çalışmalar ile kendisini gösterecek. Akkapı, Mıdık mahallelerinde onların çok saygı duydukları Alevi dedeleri var. Geçen Zeydan Karalar ve Emrah Kozay’ı bir araya getirdiler. Dedeler ikisiyle de konuştular. Orada öpüşüp barıştılar ama Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Emrah Kozay’ın Seyhan Belediye Başkanı adayı olmasını kesinlikle istemiyor. Hatta kırmızıçizgisi olarak görüyor. Aynı cenahın çocukları oldukları için Seyhan ve Büyükşehir seçimini kaybedeceğini düşünüyor. İlla yapacaksanız Çukurova adayı yapın diyor.” şeklinde konuştu.

ZEYDAN KARALAR, AKİF KEMAL AKAY’IN YENİDEN ADAY OLMASINI İSTİYOR

Gazeteci Zeki Kızılkaya’da mevcut başkan Akif Kemal Akay’ın yaptığı başarılı çalışmalarını, Zeydan beyin CHP Seyhan Belediye Başkan adayı olarak Akif beyi görmek istediğini söyleyerek “5 yıldan bu yana Seyhan halkı için yaptığı birbirinden güzel hizmetler ortada. Parti ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan bir anlayış ile vatandaşların takdirini kazanmış bir isim olan Akif Kemal Akay’ın yeniden Seyhan Belediye başkan adayı olmasını en çok Zeydan Karalar istiyor. O da biliyor ki hem Seyhan’ı hem de Büyükşehir’i ancak onunla kazanabilir. Aynı etnisiteden iki aday çıkması partiye çok ciddi zarar verecektir. Akif başkanın her kesimden oy alabilecek potansiyeli onu diğer adayların önüne geçiriyor.” yorumunda bulundu

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com