Şşş! ‘Sessiz kamp’ başlıyor

Kayıt Tarihi: 20 September 2022 Kategori: Yaşam, Şehir: Adana

İşitme engelli, sağır bireyler ile işitsel bireylerin bir araya geleceği ‘Sessiz Kamp’, ilk kez Adana’da düzenlenecek. 10-23 Eylül tarihleri arasında başlayacak kampa, ülke genelinden yaklaşık olarak 200-250 kişi katılacak.

‘Sessiz Kamp’, ilk kez Adana’da Coda Keziban Şipar’la birlik olup, ülke genelinde büyük farkındalık ve ses getirecek bile etkinliğe imza atacak. Codaeller’in ‘Bizde oradayız’ sloganı işe yer alacağı kamp, katılımcıları tarafından heyecan ile beklenmekte.

İşitme engelli,sağır bireyler ile işitsel bireylerin bir araya gelip, empati kavramının güçlenmesi planlanan kampta, insanlar toprak anayla buluşarak şehir hayatlarındaki yorgunluklarından birlikte arınacak. İşitme engelli ve sağır bireylerin ana dili olan ‘Türk İşaret Dili’ ile iletişimin sağlanacağı kampta, sosyal farkındalık ön plana çıkacak.
Ülke genelinden yaklaşık 200-250 kişinin katılması beklenen ‘Sessiz Kamp’ 10-23 Eylül 2022 tarihlerinde başlayıp, 25 Eylül tarihinde son bulacak.

İşitme engelli, sağır bireyler, koklear implantılar ve tercümanlardan oluşacak katılımcılar, ana dili olan Türk İşaret Dili ile iletişim sağlayacak. Adana Pozantı ilçesi Belemedik tabiat parkında gerçekleşecek.
‘Sessiz Kamp’ sosyal medyada tanınan isimlerinin desteklemesiyle ve ulusal basında yer alması sebebiyle ülke genelinde işitme engelli / sağır bireylerin dikkatini çekmesinin yanı sıra işaret dili öğrenen / öğrenmek isteyen kişilerinde dikkatini çekmiş olacak.

Bu sebeple 10 programı ile yoğun bir hazırlık sürecinde olan ‘Sessiz Kamp’, ilgi duyan katılımcılarını bekliyor. Kamp ile ilgili detaylı bilgiler,

Codaeller sayfasından erişime açık olacak.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com