Söylemez: Vergi müfettişleri görevinizi yapın

Kayıt Tarihi: 06 July 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

Zeydan Karalar’ın ABB’yi yönettiği 4 yıl 2 ayda eski parayla 5 katrilyon liralık iş yapan firmaların vergi rekortmeni olması gerekirken listeye dahi giremediğine dem vuran Rifat Söylemez ’Vergi müfettişleri bu firmaların defterlerini hiç incelemez misiniz? Bu firmaların şimdiye kadar vergi rekortmeni olması gerekirdi.’ dedi.

Zeydan Karalar'ın Adana Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilmesinden bu yana belediye ile iş yapan firmalara eski parayla 5 katrilyon liralık iş verdiğini söyleyen usta gazeteci Rifat Söylemez "Buradan Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı Adana Vergi Dairesi müfettişlerine ve Adana Valisine sesleniyorum. Zeydan bey göreve gelmesiyle Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 5 katrilyon liralık iş alan Atanaz İnşaat, Alpyol İnşaat, Regulus firması, YSP firması, Beydağı firması, Ertan Karaoğlu'nun sahibi olduğu Karaoğlu filo, Eylül Ajans gibi firmalar vergi müfettişleri tarafından denetleniyor mu? Bu kadar paranın kazanıldığı bir yerde bu firmaların vergi rekortmeni olması gerekirdi. Fakat hiçbirinin adını vergi rekortmenleri listesinde göremiyoruz. İşini ciddiyetle yapan müfettişler derhal bu firmaların defterlerini incelesinler. " şeklinde konuştu.

ADANA GERÇEKLERİ

Adana'da yaşanan acı gerçekleri paylaşan Söylemez "Adana maalesef kamu arazilerinin yağmalandığı, uyuşturucunun en çok tüketildiği, Zeydan Karalar ve oğlu Mert Karalar'ın himayesindeki şirketlere 4 yılda 5 katrilyon para aktardığı, bilboard ihalesini almasına rağmen kendisinin ihaleyi almasını istemediği bir firma olması nedeniyle ihaleyi iptal ettirip Cem Oğulhan'ın sahibi olduğu Eylül Ajansa bilboardların peşkeş çekilerek hırsızlığa devam ettirildiği bir şehirdir." yorumunda bulundu.

ZEYDAN BAŞKAN ATES MÜHENDİSLİK İLE BAĞIN NE?

Belediye otobüslerinin tamirine Beydağı firması üzerinden yıllık yaklaşık 100 milyon TL veren Zeydan Karalar'ın son günlerde TEMSA üzerinden aldığı otobüs konusuna değinen Rifat Söylemez "Zeydan başkan sen veya çocukların Mert Karalar ve Volkan Karalar Temsa adına otobüs iskeleti üreten Ates Mühendislik firmasını kurdurdun mu? Çık bize bu firma ile olan ilişkini anlat." sorusunu sordu.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com