Söylemez: Başkan dahil Büyükşehirde yetkili kalmaz!

Kayıt Tarihi: 07 July 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde soruşturma başlatılması halinde başkan dahil yetkili yönetici kalmayacağını söyleyen Rifat Söylemez ’İmzam yok demen işe yaramaz...’ dedi.

Zeydan Karalar'ın göreve geldiği günden bu yana yaptığı usulsüzlük ve yolsuzluk dosyalarının devlet tarafından incelenmesi halinde büyükşehirde yetkili kalmayacağını konuşan usta gazeteci Rifat Söylemez "Devlet, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne girse, birkaç üst düzey yönetici ve alt kademe hariç büyükşehirde yetkili kalmaz. Başkanın evinde kimse kalmaz, başkan kalmaz! İmzam yok demen işe yaramaz." şeklinde konuştu.

ZEYDAN BAŞKAN, KENDİ EKİBİNE GİTMEYEN İHALEYİ İPTAL ETTİ

İhalesiz bilboardlar talan ediliyor diyen Rifat Söylemez "Bilboard ihalesi yapıldı, Sezgi prodüksiyon isimli firma yıllık 15 milyon 750 bin TL'ye aldı. İhale onaylandı. Ama Zeydan başkan kendi ekibine gitmedi diye ihaleyi iptal etti. Şimdi yeni ihale hazırlığındalar. İhalesiz ecri misil ile Cem Oğulhan'ın sahibi olduğu Eylül Ajans tarafından bilboardlar işgal edilmeye devam ediliyor. Adeta yağmalanıyor." ifadesinde bulundu.

VERGİ MÜFETTİŞLERİ GÖREVE

Zeydan Karalar'ın Adana Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilmesinden bu yana belediye ile iş yapan firmalara eski parayla 5 katrilyon liralık iş verdiğini söyleyen usta gazeteci Rifat Söylemez "Buradan Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı Adana Vergi Dairesi müfettişlerine ve Adana Valisine sesleniyorum. Zeydan bey göreve gelmesiyle Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 5 katrilyon liralık iş alan Atanaz İnşaat, Alpyol İnşaat, Regulus firması, YSP firması, Beydağı firması, Ertan Karaoğlu'nun sahibi olduğu Karaoğlu filo, Eylül Ajans gibi firmalar vergi müfettişleri tarafından denetleniyor mu? Bu kadar paranın kazanıldığı bir yerde bu firmaların vergi rekortmeni olması gerekirdi. Fakat hiçbirinin adını vergi rekortmenleri listesinde göremiyoruz. İşini ciddiyetle yapan müfettişler derhal bu firmaların defterlerini incelesinler. " yorumunda konuştu.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com