Sinekler yine Ertan Karaoğlu’nun araç filosuna kondu

Kayıt Tarihi: 10 April 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sinekle mücadelede kullanılması için 30 Mart’ta yaptığı araç ihalesi Kozanlı Ertan Karaoğlu’nda kalması üzerine Gazeteci Rifat Söylemez ’Sinekle mücadele için kullanılacak araç ihalesinin Ertan Karaoğlu’nda kalacağını zaten haftalar öncesinden söylemiştim.’ dedi.

Zeydan başkanın adliyeye giderek kendisini ve kurumunu ihbar etmesine kadar uzanan sinekle mücadele ihalesinde yarın büyük gün olacak. 30 Mart'ta sinekle mücadelede kullanılacak araçların ihalesinin yapıldığını dile getiren usta gazeteci Rifat Söylemez Radyo Çukurova'da ki programında "Sinekle mücadele işinde kullanılacak araçların kiralama işi yıllık 35 milyon TL'ye yapıldı. İhaleye 6 firma katılsa da hepsi elenip ihale Ertan Karaoğlu'nda kaldı. Ben programlarda bu işi yine Ertan Karaoğlu alır dememişmiydim." dedi.

SIKINTI İHALEYİ ERTAN KARAOĞLU'NUN ALMASINDAN ZİYADE KENDİSİNİ DENETLEYECEK BÜROKRATI SEÇMESİNDE

Araç kiralamadan ziyade denetleyecek mercilerin Ertan Karaoğlu tarafından belirlenmesine dem vuran Söylemez "Ertan Karaoğlu bu araçların kiralama işini almasından ziyade işi denetleyen ve imza atan bürokratları da belirliyor. Mesela Zeydan beyin Seyhan Belediyesi döneminde temizlik işlerini yöneten Özcan Zenger'i Ertan Karaoğlu ile bir problem yaşadıkları için o görevden uzaklaştırdı. Sinek ilacında da imzası olan Suat Hayri Boğa'nın da yetkileri kısıldı. Ertan Karaoğlu istedi diye Çevre ve Denetim Şube Müdür Vekili Aytekin Şahin her konuda yetkili oldu. Diyelim ki 100 araç kiralandı. Bu araçların kontrolü neye göre yapılıyor.  Gerçekten 100 araç o gün çalışmaya çıkıyor mu? Bu yağmurlu günde arazöz ile sulama yapıp fatura kesmelerine benziyor." şeklinde konuştu.

YARIN Kİ İHALEYİ TAKİP EDİP GÖRECEĞİZ

Zeydan Karalar'ın size doğruları anlatmadığını bilmeniz için bunları anlatıyorum diyen Rifat Söylemez "Sadece araç ihalesi 35 milyona alındı. Sinekle mücadele ilacı için de yarın ihale yapılacak. Yaklaşık 50-60 milyon gibi bir rakam çıkacak. İki ihale bedelini topladığımızda 80-90 milyon TL gibi bir tutar ortaya çıkıyor. Yarın saat 11'de ihaleyi birlikte takip edeceğiz." dedi.

RİFAT ABİ'NİN PROGRAMDA SÖYLEDİKLERİ

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com