Rifat Söylemez: Ne dediysek o! Sinek ihalesi adrese teslim

Kayıt Tarihi: 13 April 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

Gazeteci Rifat Söylemez ’Zeydan başkanım sabah erken kalk savcıya git! RİFAT SÖYLEMEZ ne dediyse doğruyu söylemiş. Benim bürokratlarım benden habersiz adrese teslim ihale tezgâhlamışlar de’ dedi.

Usta gazeteci Rifat Söylemez'in Radyo Çukurova'da yaptığı programda Sinekle Mücadele İhalesi adrese teslim bir ihale demesi üzerine ABB Başkanı Zeydan Karalar soluğu adliyeye giderek savcının huzurunda almıştı. Kendisini ve bürokratlarını ihbar etmişti. Günler geçti ve ihaleler yapıldı. Sinekle mücadelede kullanılacak araçlar Ertan Karaoğlu tarafından alınırken sinekle mücadelede kullanılacak ilaçların ihalesi de yapıldı. Rifat Söylemez belgeleriyle firmaları, rakamları ve ilaç formullerini ayrıntılarıyla anlattı.

HER ŞEY ADRESE TESLİMDİ

Sonucu merakla beklenen sinekle mücadele ihalesi yapıldı. İhalede yaşanan olayları anlatan Rifat Söylemez "Sevgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanım Zeydan Karalar sinekle mücadelenin ihalesi yapıldı. Adanalılara sorsan şikayet ettiği en önemli konu sinekle mücadele yalanıdır. Zeydan başkan sinekten hem yağ hem rant çıkarmayı seviyorsun. 1 yıl önce 12-13 milyona yapılan araç kiralama işi bu yıl 35 milyona çıkartıldı. Nasıl bir diyetiniz var bilmiyorum her zaman olduğu gibi Ertan Karaoğlu'nun firması kazandı. İhale şartnamesi ve formülleri Engin Ak ve Cavit beyin hazırladığını biliyorum. Yaklaşık maliyet rakamlarını gördüğünüzde ihaleye fesatın, kamuyu zarara uğratmanın bütün suçlarını görebilirler. Kalem kalem topladığınızda sinekle mücadele için yaklaşık 35 milyon TL'lik bir alım gerçekleştirildi. Araç kiralama ve ilaç ihale rakamları toplandığında 70 milyon TL'lik bir tutar ortaya çıkıyor." şeklinde konuştu.

MECLİSE ÇIK BENDEN ÖZÜR DİLE

Daha önceki programda ihale konusunda ne dediyse hepsi çıkan Rifat Söylemez "Zeydan başkanım sabah erken savcıya git! Rifat Söylemez ne dediyse doğruyu söylemiş. Benim bürokratlarım benden habersiz adrese teslim ihale tezgahlamışlar. Beni de aldatmışlar de. Bu ülkede aldatılma modası var. Ama çık benden bir özür dile. Özür dilemek erdemli bir davranıştır. Konteyner meselesi olunca sus pus oluyorsun. Rant işi olunca cesur yürek oluyorsun. Hiç korkun yok. Seni kutluyorum Zeydan başkan. Engin Ak'a Cavit Özananar'a Ertan Karaoğlu'na, Mert Karalar'a ve saz arkadaşlarına hayırlı işler diliyorum." dedi.

TÜM AYRINTISIYLA İHALE HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com