Rifat Söylemez: Bilboard vurgununa savcılar el koymalı

Kayıt Tarihi: 27 March 2023 Kategori: Güncel,

Adana’daki Bilboardlarda ihalesiz reklam yayınlandığına değinen Gazeteci Rifat Söylemez ’Şu anda bilboardlarda yayınlanan reklamlar için ücret ödeniyor mu? İhalesi bitmiş reklam panolarını satmak suç değil mi? Buradan savcılarımızı göreve çağırıyorum.’ dedi.

Radyo Çukurova'daki yaptığı programlar ile Adana'nın karanlık yüzünü ifşa eden Rifat Söylemez yine gündem yaratacak bilgi ve belge paylaşarak savcıları göreve davet etti.

YAĞMA VAR, TALAN VAR, KAMUYU ZARARA UĞRATMA VAR

Kent Mobilyaları (Bilborad Reklamları) meselesine değinen Söylemez "Adana'da bir bilboard meselesi var. Burada yağma var, talan var, kamuyu zarara uğratma var hesap adamımız Zeydan beyden çıt çıkmıyor. Mert Karalar'ın hamisi olduğu Eral Okulları, kent mobilyaları diye adı geçen bilboard reklamları için kime kaç TL ücret ödedi diyorum çıt yok. Mersin Büyükşehir Belediyesi bilboard ihalesi yaptı. 3 yıllığına 30 milyon TL'ye verdi. Karma firması ile sözleşmenizi hangi tarihte fesih ettiniz. Bunu size soruyorum benim aldığım tarih Ekim 2022. Bu tarihten sonra ihale açtınız mı? Şu anda bilboardlar hangi firmanın uhdesinde veriliyor. Bu parayı kim tahsil ediyor? Mert Karalar'ın bu işle ilgisi nedir?  " dedi.

ZEYDAN KARALAR BELKİ YİNE KENDİNİ VE EKİBİNİ İHBAR EDER ADLİYEYE

Bilboard ihalesi yapılmadığı için ecri misil üzerinden reklamlar veriliyor diyen Söylemez "Ecri misil kira yani İşgaliye bedeli ile bilboard reklamları mı dağıtılıyor? Bilboard reklamlarının işgaliyesi mi olur? Siz ihale yapmadıysanız kim dağıtıyor bu reklamları? Bu anlattıklarımın hepsi çok büyük bir suç. Buradan aslında savcılarımıza suç duyurusunda bulunuyorum. Belki yine Zeydan başkan adliyeye giderek kendini ve ekibini ihbar eder. Ya şu anda bilboardlar kiraya veriliyor mu verilmiyor mu? Bunlar kime para ödüyor? Yoksa Zeydan beyin yönettiği belediyeye mafya çöktü de bizim mi haberimiz yok." şeklinde konuştu.

EYLÜL AJANS MİLLETE REKLAM TARİFESİ GÖNDERİYOR

İhalesi yapılmayan bilboard reklamları için Cem Oğulhan'ın sahibi olduğu Eylül Ajans reklam tarifesi gönderiyor diyen Söylemez "Karmanın ekibi şimdi nerede? Cem Oğulhan'ın Eylül Ajansı'nda. Reklam yayınlatmak isteyenlere fiyat trarifesi gönderiyor. Bazı bilboard reklam fiyatları şöyle; Adana Bilboard reklam haftalık 750 TL, Bilboard Plus haftalık 3 bin TL, Premium Megaboard Aylık 18 bin TL, sabit megalight aylık 10 bin TL ve kuleboard 25 bin TL. Bu tarifeleri Eylül ajans reklam vermek isteyenlere gönderiyor. Peki Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bu işlerin karşılığında ücreti nasıl ödeniyor? İhalesiz iş yaptırmak suç değil mi? Cem Oğulhan'ın sahibi olduğu Eylül Ajans, bu bilboardları babalarının çiftliği gibi yağmalıyor." dedi.

İŞTE RİFAT SÖYLEZ'İN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDIĞI PROGRAM

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com