Rifat Söylemez: Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 40 milyon TL’sini çaldırmışlar

Kayıt Tarihi: 27 April 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2,5 yıldır yapılmayan bilboard ihalesi yapıldı. İşgaliye altında ödenen paralar sebebiyle kamunun zararını açıklayan gazeteci Rifat Söylemez ’Bilboard meselesinde ne dediysek o! ABB’nin 40 milyon TL’sini çaldırmışlar.’ dedi.

2,5 yıldır ihalesi yapılmadığı halde kent mobilyalarının (bilboard reklamları) ecri misil bedeli ödenerek işgal edildiğini söyleyen usta gazeteci Rifat Söylemez 26 Nisan'da ihalenin yapıldığını ve bu zaman zarfında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 40 milyon TL'sinin çalındığını söyledi.

BİLBOARD MESELESİNDE NE DEDİYSEK O

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Türkan Eşli, Karalar Ailesinin CEOsu Mürüvet Sızlı, Eylül Ajansın sahibi Cem Oğulhan ve onun kankası Mert Karalar yüzünden bilboard ihalesi yapılmayarak ecri misil (işgaliye bedeli) yöntemiyle kamu zarara uğratılıyor diyen Rifat Söylemez "Ne diyordum ben size! 26 Nisanda yapılacak ihale bedeli bugüne kadar Adana Büyükşehir Belediyesinin kasasından çalınan bedeli ortaya çıkaracaktır. Bu bir hırsızlıktır diyordum. İhale yapıldı ve Sezgi Ajans kapalı zarfta 14 milyon TL civarında teklif yaptı. Karma firması ise 10 milyon TL teklif etti. Bugünkü rakamla 2,5 yılda belediyenin kasasına girmesi gereken 40 milyon TL para ABB'nin kasası yerine Türkan Eşli ve Mürüvet Sızlı'nın göz yumması Mert Karalar'ın da koruyup kollamasıyla Cem Oğulhan'ın sahibi olduğu Eylül Ajansın kasasına girdi. Sonrasında o paraların nerelere aktarıldığını artık devletimiz bulsun. Zeydan başkan ihalesiz geçen 2,5 yılda ecri misil kılıfı altında belediyenin kasasına ne kadar yatırılmışsa açıklayacaksın!" şeklinde konuştu.

ZEYDAN BAŞKAN SEN YAPMAZSAN 15 MAYIS SONRASI BEN İHBAR EDECEĞİM

Sinekle mücadele ihalesi hakkında söylediklerinden sonra kendini ve kurumunu savcılığa giderek ihbar eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a seslenen gazeteci Rifat Söylemez "Zeydan başkan nasıl ki sinekle mücadele ihalesinde kendini ve belediye bürokratlarını ihbar ettiysen bilboard ihalesini yapmayarak kamunun malını çalanları da ihbar et. Başta Genel Sekreter yardımcın Av. Türkan Eşli, sözüm ona reklam işleri yöneticin Mürüvet Sızlı, Eylül Ajansın sahibi Cem Oğulhan'ı, Emlak istimlak daire başkanı Turan Yılmaz beyi ve aklanması adına oğlunuz Mert Karalar'ı belediyeyi zarara uğratmaları nedeniyle suç duyurusunda bulunmanı bekliyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını hortumlatma ifadesi demiyorum çalmaya ve çaldırmaya diyorum hırsızlık diyorum net ifadeler kullanıyorum. 15 Mayıs'a kadar sen başvuruda bulunmazsan 15 Mayıs'tan sonra bu işi ben yapacağım. Zannetmeki Kemal Kılıçdaroğlu iktidar olduğunda bu işin üzerine gidilmeyecek. Zannetmeki AKP'li abilerinin senin üzerindeki koruma kalkanı devam edecek. Ulaşım Ana planı hazırlıyoruz diye haberlerin çıkıyor. Senin hazırladığın tek bir plan var o da rant planıdır. Onu da ben deşifre ediyorum." dedi.

İŞTE BUGÜNKÜ PROGRAMDAKİ KONUŞULANLAR

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com