İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: Türkiye’ye teşekkür etmemiz lazım

Kayıt Tarihi: 14 January 2023 Kategori: Dünya,

Türkiye’nin 4 milyon Suriyeli göçmen ağırladığını belirten İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, göçmen kontrolü için Türkiye’ye minnettar olduklarını belirtti.

Türkiye'nin Esad rejiminin saldırıları sonucu ülkelerini terk eden Suriyelileri ağırlaması dünya kamuoyunda takdir edilmeyi sürdürüyor.

Konuyla ilgili ise son olarak İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Türkiye'ye övgülerde bulundu.

Türkiye'ye çalışma ziyareti yapan ve burada muhabirlerin sorularını yanıtlayan Tajani, Suriyeli göçmenlerin İtalya'ya gitmesini önlediği için Türkiye'ye teşekkür etti.

AB'nin desteklemesi gerekiyor

Tajani, "4 milyon kişiyi Suriye’den gelen insanları ağırladı Türkiye, bu vesileyle de Türkiye’ye teşekkür etmemiz lazım. Aslında Avrupa Birliği’nin bu büyük gayreti desteklemesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

İnanılmaz bir kontrol var

Göçmenlik konusunda İtalya ve Türkiye'nin benzer ve önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu kaydeden Tajani, İtalya’ya Libya‘dan Akdeniz'den Tunus'tan Balkanlar'dan kaçak göçmenlerin geldiğini de dile getirerek, "Türkiye’den çok fazla gelen yok açıkçası, inanılmaz bir kontrol var sizlere bu vesileyle teşekkür etmek isterim. Türk yetkililere teşekkür ederim en içten duygularımla, Türkiye’den geliş yok." dedi.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com