Elif Doğan Türkmen, CHP Seyhan Belediye Başkan A.Adayı Oldu

Kayıt Tarihi: 23 November 2023 Kategori: Siyaset, Şehir: Adana

2024 Yılı Yerel Seçim heyecanı artarak devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe binasında yapılan basın açıklaması ile, 25 ve 26.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Avukat Elif Doğan Türkmen, Seyhan Belediye Başkanlığına adaylık başvurusunda bulunduğunu kamuoyu ve partili yoldaşlarına duyurdu.

Köklü bir sosyal demokrat gelenekten gelen Elif Doğan Türkmen, Cumhuriyet Halk Partisinin yeniden kurulduğu günden bu yana, partinin her kademesinde görev aldı. 1994 ve 1999 yılları arasında meclis üyeliği yaptığı Seyhan Belediyesinde şimdi başkan olmak için sahaya iniyor.

Adaylık başvurusunu açıklarken iki dönemdir Seyhan’da hizmet veren Sayın Zeydan Karalar ve Sayın Akif Kemal Akay’a minnet ve teşekkürlerini ileten Türkmen, Seyhan için yeni hedeflerinden, projelerinden ve hayallerinden söz etti.

Seyhan’ın haklarını savunan ve Seyhanlıya hesap veren bir başkan olmak istediğini belirten Türkmen, şeffaflık vurgusu yaptı. Bunun yanı sıra katılımcı ve kapsayıcı bir anlayışla tüm Seyhan’ı kucaklamak ve Seyhan’ı birlikte yönetme arzusundan söz etti.

Yaşamda olduğu gibi kent yönetiminde ve ekonomik hayatta da kadınların yarı yarıya temsil hakkı olduğunu vurgulayan Türkmen, cinsiyet eşitliğine odaklanan çok sayıda proje üreteceklerinin altını çizdi.

Avrupa standartlarında bir yerel yönetim, kadın kalkınması ve kadın dostu belediyecilik, insan ve hizmet odaklı çalışma, Türkmen’in konuşmasında öne çıkan başlıklardı.

Sivil toplumda, parti örgütlerinde, Seyhan Belediye Meclisinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisindeki çalışmalarının ardından giriştiği Seyhan Belediye Başkan adaylığı sürecinde Türkmen, yarışan diğer aday adayı arkadaşlarına başarılar diledi. Ve tüm partili yol arkadaşlarını mücadeleye çağırdı.

Avukat Elif Doğan Türkmen Kimdir?

1962 Yılında Adana’da dünyaya gelen Elif Doğan Türkmen 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak Adana Barosunda Avukatlık mesleğine başladı.

Cumhuriyet Halk Partisinin yeniden kurulduğu günden bu yana, partinin her kademesinde bir parti neferi olarak görev yaptı. 1994-99 yılları arasında Seyhan Belediyesi Meclis Üyeliği yapan Elif Doğan Türkmen,  pek çok sivil toplum kuruluşunda görev aldı. Sivil toplum alanında ulusal ve uluslararası ölçekte çok sayıda projenin hayata geçmesini sağladı. İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanıyken yönetimi ile birlikte imza attığı projelerden biri, Birleşmiş Milletlerde Uygulama Birinciliği kazandı. Kadınlar ve gençler için yürüttüğü çalışmalar sonucunda Adana’da iki kez “Yılın Kadını” ödülüne layık görüldü.

2015 Genel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisinin düzenlediği ön seçimde, partililerin teveccühü ile birinci sırada yer alan Elif Doğan Türkmen, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili seçildi ve 25-26. Dönem arasında mecliste görev yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanında da görev yapan Türkmen, Adanalının feryadını, çığlığını meclis kürsüsünden haykırdı.

Şimdi 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Seyhan Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulun Türkmen, “Seyhan İçin Elif Doğan Türkmen” sloganıyla çalışmalarına başladı.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com