Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana’yı MHP’ye Bırakıyor!

Kayıt Tarihi: 23 June 2023 Kategori: Siyaset, Güncel, Şehir: Adana

Genel seçimlerin sona ermesinin ardından AK Parti ve MHP’nin Mart 2024 yerel seçimleri için çalışmalara başladığı öğrenildi.

CHP'nin elinde bulunan 11 büyükşehir belediyesi için formüller üzerine durmaya başlayan Cumhur İttifakı'nın 31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlere, 2019 yılında olduğu gibi yeniden “ittifak kapsamında girmesinin kesin gözüyle bakıldığı” vurgulanıyor.


2024 yerel seçimlerinde “ortak hareket edeceği” konuşulan Cumhur İttifakı'nın üzerinde durduğu formüller, kulisleri hareketlendirdi.

AK Parti’nin, Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısına MHP seçmeninin de benimseyeceği “milliyetçi” bir ismi aday göstereceği ileri sürülürken İstanbul’da ise AK Parti’nin Ekrem İmamoğlu’nun karşısına “çok daha güçlü bir adayla çıkacağı” konuşulmaya başlandı.

MHP’nin, 2019 yerel seçimlerde olduğu gibi Ankara, İstanbul ve İzmir’de “AK Parti’nin adayını destekleyeceği”, AK Parti’nin de yine 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediye başkanlıklarında MHP’nin belirleyeceği adaylara destek vereceğine dair iddialar giderek güçleniyor.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com