CHP’li Barut: Herkesin huzur içinde yaşadığı bir Adana hayali imkânsız değil

Kayıt Tarihi: 12 April 2023 Kategori: Siyaset, Şehir: Adana

Cumhuriyet Halk Parti Adana Milletvekili ve Adayı Ayhan Barut listelerin YSK’ya teslim edilmesinden sonra basın açıklaması yaparak 14 Mayıs seçimleri ve sonrasını değerlendirdi.

İşte Ayhan barut'un basın açıklaması;

Tarihin, bereketin, medeniyetin, kültürün, sanatın, sporun ve daha nice eşsizliğin merkezi Çukurova, bu varsıl toprakların da merkezi Adana'dır.

Adana, 1919'da başlayıp tüm dünyaya örnek olan görkemli Ulusal Kurtuluş Mücadelemizde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal'e kurtuluş ilhamını vermiştir. Onca yokluk ve yoksunluğa karşın görkemli bir kurtuluş mücadelesiyle kurulan Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutladığımız bu dönemde, Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında da hem kuruluş ayarlarına geri döndürmeye, ayrıca demokrasiyle taçlandırmaya çok kararlıyız.

AKP eliyle 21 yılda çoğu şey tersine döndürülmek istense de, halkımızın insanca yaşam isteği, bağımsızlık ve özgürlük sevdası hiçbir zaman yok edilemez. Ne yaptılarsa bunu başaramadılar. Asla da başaramayacaklar. Canıyla, kanıyla bu toprakları bize vatan yapan kahramanların bıraktıkları kutsal mirasa sahip çıkmak bizim en temel görevimiz. Ülkemizin kurtuluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluşu, karanlığa karşı aydınlığın, cehalete karşı bilimin, gericiliğe karşı aklın ve ilericiliğin yeni başlangıcıdır. Tam bağımsız, üreten, özgür ve aydınlık bir Türkiye mücadelesi ise bu zorlu çabanın ürünüdür. Herkes bilmeli ki, bu kavga mutlak suretle eşsiz bir zaferle sonuçlanacaktır. Çünkü tarih, haklıların haklı mücadelesinde asla yenilgi olmadığını yazar.

AKP eliyle çiftçisinden esnafına, işçisinden köylüsüne, kamu emekçisinden işsizine toplumun tüm kesimleri açlık ve yoksulluğa gömülmek istenmiştir. Doğası, ormanları, toprakları, suları talan edilmiştir. Bizler bu talan ve rant anlayışına karşı kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'le birlikte iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferleriyiz. Bu noktada Türkiye'nin sigortası CHP çatısı altında, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizin çağdaş bir kimliğe kavuşması, yine Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için verdiğimiz mücadelede çok önemli noktada olduğumuzun farkındayız.

Bereketli topraklarıyla ülkemiz tarımına yön vermiş, sanayileşmesine öncülük etmiş Adana’mızda yola çıkan 15 milletvekili adayımızla, tüm yol arkadaşlarımızla tarihsel bir görevimiz olduğunun bilincindeyiz. İlk sıradaki de, son sıradaki de, tüm adaylarımızla, bütün mücadele arkadaşlarımızla ve halkımızın desteğiyle bu soylu mücadelenin zafere ulaşacağı kesin. Hiç kuşkusuz ki Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak. 15 Mayıs sabahında ülkemiz aydınlık bir geleceğe uzanacak, herkes penceresini ayrı bir mutlulukla açacak. Coşkuyla kucakladığımız baharın sevinci tüm ülkeyi saracak. Büyük potansiyeli ile parlak bir geleceğe uzanan Adana'da ve ülkemizde, umudumuz filizlenip, hayallerimiz bu kadim topraklarda yeniden yeşerecek. Hiçbir ayrım gözetmeden, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çaba göstermeye devam edeceğiz.

Aydınlık yarınlar, bağımsız bir Türkiye, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti için, ülkemizde hak, hukuk ve adaletin tesisi için, demokrasi ve özgürlük için, daha yaşanabilir bir Adana için yılmayacağız, durmayacağız ve asla yorulmayacağız. Gecelerinde aç yatılmayan, gündüzlerinde sömürülmeyen bir Türkiye mümkün. Görkemli geçmişini özlemle arayan Adana yerine, herkesin huzur, mutluluk ve refah içinde yaşadığı bir Adana hayali imkânsız değil.

Biliyoruz, inanıyoruz ve mutlaka başaracağız.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com