ABB ve ASKİ’nin bütçesinin yüzde kaçını Atanaz firmasına verdiniz?

Kayıt Tarihi: 16 June 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

Öner Aka, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na getirildikten sonra Atanaz İnşaat firmasına kaç milyar TL’lik para aktardınız diye soran Rifat Söylemez ’Zeydan başkan Atanaz firması sizden başka bir belediye ile hiç iş yaptı mı? Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin bütçesinin ne kadarını bu firmaya aktardın?’ dedi.

Kilithaber.com / Özel

Adana Büyükşehir Belediyesi'de yaşanan yolsuzlukları anlatmaya devam eden usta gazeteci Rifat Söylemez "Zeydan başkan Ak Parti sen ve saz arkadaşlarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu pozisyonuna soksa gün yüzü göremezsin. Nedir bu Atanaz inşaat sevgin bana bir anlat! Atanaz inşaat hiç başka bir belediyeden ihale aldı mı? Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'na atadığın Öner Aka'nın görev süresi boyunca kaç milyar TL'lik para aktardın? Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'nin bütçesinin ne kadarını bu firmaya aktardın?" yorumunda bulundu.

5 FİRMANIN KATILDIĞI İHALEDE 4 FİRMANIN TEKLİFİNİ NASIL GEÇERSİZ SAYDINIZ?

Atanaz İnşaat'tan sonra Zeydan beyin ihale verdiği bir firma daha çıktı diyen Rifat Söylemez "Bugüne kadar Atanaz inşaatı konuşuyordum. Elime geçen yeni belgelere göre Zeydan beyin ihale verdiği başka bir firma daha çıktı. İsmi Alpyol İnşaat. 5 firmanın katıldığı bir ihalede 4 firmanın teklifi geçersiz sayılarak işi Alpyol firması 165 milyon 128 bin TL'ye alıyor. Peki Atanaz ve Alpyol firması arasında bir bağ mı var? Bazı ihaleleri Alpyol bazısını da Atanaz inşaat alıyor dönüşümlü olarak. Zeydan beyin borçlanma talebi zannedilmesin ki işçiye emekçiye çare olacak paralar bu firmalara aktarılacak." şeklinde konuştu.

ZEYDAN BAŞKAN YİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUN

Pazartesiyi bekleme hemen bugünden Adana Adliyesi'ne git ve Mezarlıklar daire başkanı Ergin Kisir hakkında suç duyurusunda bulun diyen Rifat Söylemez "Mezarlıklar daire başkanlığı taziye paketi adı altında bir ihaleye çıkıyor. Ergin Kisir, Seyhan'dan bu yana yıllardır çalıştığı Yılmazoğulları Gıda'yı bu ihaleye sokuyor. Fakat ummadığı bir şey oluyor ve ihaleye Yağız Grup Konaklama firması da giriyor. Yılmazoğulları'nın 7 milyon 987 bin TL'lik teklifine karşılık Yağız Group 6 milyon 920 bin TL fiyat veriyor. 1 milyon 50 bin TL daha az fiyat veren Yağız grup ihaleyi alıyor. Ergin Kisir, Yılmazoğullarına dilekçe yazdırarak ihaleyi iptal etmenin, erteletmenin derdine giriyor. Zeydan başkan hiç vakit kaybetmeden savcılığa gidin ve daire başkanınız hakkında suç duyurusunda bulunun." dedi.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com