Hakkında

Atlas ÇEVİK; CHP'li, varlığını Kemal Kılıçdaroğlu'na adamış bir sosyal demokrat...

Karar Sizin... Vebal Sizin... Google News

1 tepki
  • 07 Şubat 2024
  • 1
Font size:

Ozgur-Ozel-Burhanettin-Bulut-Ekrem-imamoglu.jpg

Değişimin öncülerine açık mektup…

Sayın Genel Başkanım Özgür Özel, Sayın Genel Başkan Yardımcım Burhanettin Bulut ve değişimin fikir babası Sayın Ekrem İmamaoğlu…

Her seçim ile ilgili klişe bir söylem vardır. “Türkiye’nin bu son seçimi, kader seçimidir” denir.

Oysa seçim bittikten sonra her şey olduğu gibi devam eder. Bu bir klişedir ama bir gerçek var ki bu seçim CHP’de değişimi sağlayan, değişimin öncülerinin, gerçekten bir kader seçimidir.

Ya DEĞİŞİM kazanacak ya da statüko geri hakim olacak.

Yüzyıldır verdiğimiz demokrasi sınavının en kritik aşamasındayız. Adana, nüfus yapısı nedeniyle, etnik ve mezhepsel farklılıklarıyla Türkiye’nin küçültülmüş bir kopyasıdır.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir’i, Seyhan, Çukurova, Ceyhan ve İmamoğlu ilçelerini kazanmış bir CHP, Adana’da uzun yıllar sonra ilk kez yerel iktidar olmuştur.

Ne Zeydan’cıyım, ne Soner’ciyim, ne Akif’çiyim… Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin bir neferiyim.

Zeydan CHP’ye değil, kendi eşrafına çalışmıştır. Hizmet anlamında başarılı değildir. Ama siz değişimin öncüleri, Zeydan Karalar’ı yeniden aday gösterdiniz. Bu CHP’nin, Adana’da başarısı için doğru bir karardı.

Çukurova’da Soner Çetin, sorunsuz bir ilçe ve mali kaynakları yüksek bir Belediye’ye rağmen başarılı bir hizmet performansı göstermemiş, aksine birçok şaibe ile anılmıştır.

Seyhan’da, Akif Kemal Akay tecrübesiz bir belediyecilik ve yeterli kadro kuramamasıyla, istenilen örnek bir CHP belediyesi grafiğini ortaya koyamamıştır.

Velhasıl şu an Adana’da ki CHP’li Belediyeler bizim gönlümüzdeki, sosyal, demokrat, toplumcu, paylaşımcı, üretken ve katılımcı CHP Belediyeciliğini yansıtmamakta…

Ama karşıda iktidarın (maddi, bürokratik) gücünü, fütursuzca kullanan ve bir ittifakla seçime giden Cumhur İttifakıyla tek başına mücadele edecek CHP adayları olacak. Bu mücadele her anlamda çetin ve zor olacak.

DEM Parti de aday çıkaracağını açıkladıktan sonra, Adana da seçimi kazanmanın tek yolu, mevcut CHP’li Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin imkanlarıyla mücadeleye girmektir.

Sayın Genel Başkan Yardımcımız Burhanettin Bulut Adana’yı çok iyi tanır. Elbette ki değişimin öncülüğünde, ön saflarda yer almıştır ve gönlünde yatan Adana için ilçelerde adayları vardır. Bunda hakkı da vardır. Ama gün o hakkı ödeme zamanı değildir. Çünkü bu verilen sözlerle, İlçe Belediye Başkanlıklarında, mevcut adaylar dışında yapılacak tercihlerde hem İlçe Belediyelerinin hem Büyükşehir’in kaybedilmesi muhtemeldir.

Siyasi karnesi tertemiz olan, üstüne değişimin Adana’da ki bayraktarlığını yapmış Burhanettin Bulut bu kaybedilişin enkazı altında kalır, vebal onun olur.

Üstüne, onu kırmak istemeyen, değişimin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, daha önce kazanılmış Büyükşehir Belediyesi ve birçok ilden İlçe Belediye Başkanlıklarının kaybedilmesinde sorumluluk almış olur.

Değişimi ilk dillendiren, Türkiye’yi diktatör rejiminden kurtaracak 2028 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu…

Bugün Türkiye’de sosyal Demokratların bir umudu varsa, sizin başlattığınız, sonuna gitmesine çok büyük destek verdiğiniz bu değişimle umut vardır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette bu güzel Adana’da doğmuştur” diyerek başlattığı kurtuluş mücadelesinin ilk başladığı şehirdir Adana.

2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de ilk sınavı Adana’da ki bu yerel seçimlerdir.

CHP Adana’da yerel iktidar olursa yine ilk işaret fişeği Adana’dan atılacaktır.

Bu şehirde 3 parti, AKP, CHP, MHP dengelidir. Hepsi de yakın tarihte yerel seçim kazanmıştır. O nedenle değişimi savunanlar, mevcutları değiştirmek isteyebilirler. Ama böyle bir tercih seçimin kaderini derinden etkileyecek, CHP’nin büyük bir mağlubiyetine neden olabilecektir. Karşıda ciddi bir oy potansiyeline sahip AKP ve MHP, bunun yanında iktidar ile perde arkası kayyum pazarlığı yapıp iktidarın isteğiyle aday çıkaracak olan bir DEM parti varken, yapılacak en iyi tercih, değişimcilerin statükoyu tercih etmesidir.

Benzer Makaleler
© Sihirli Sigara ve Belediye Otobüsleri

Sihirli Sigara ve Belediye Otobüsleri

© Adana Kazanacak!

Adana Kazanacak!

© Karalar’dan Seçime 5 Kala Hizmet!

Karalar’dan Seçime 5 Kala Hizmet!

© SÖZ ADANA’NIN

SÖZ ADANA’NIN

Yorumlar / 1
<
  • Aytekin karadağlı

    Aytekin karadağlı

    Önce kaldırımı söküp bisiklet yolu yapan mütahite sesleniyorum turgut özalda insanlar takılıp düşüyor bisiklet yolunun kenarına koydugunuz refüj taşına. Fuar yoluna yapılan bisiklet yolu ise içler acısı bir durum da kenarları doldurulmamis boşluklarda otlar çıkmış çok acı bir durum. Belediye evleri kavşağına yapılan akıllı kavşağın olmayıp yeniden kazılıp alt geçit yapılması burada oluşan kamu zararını hiç düşündünmü acaba sayın karalar çok ilginç durum plansız projesiz yapıyorlar olan vatandaşa oluyor bu seferde kana üzerindeki köprüde hengame var yazık bu aziz adana halkına yaz boyunca sinekten bıktık ne hikmetse otobüsler bilhassa doğu arabaları otoban çıkışı ve çevresinde yolcu indirip bindiriyorlar belediyeyi aramama rağmen sonuç alamadım koca bir sürü koyun mahallede geziyor bunada çözüm bulamadılar ne deyim ki pazar yerimizin üzeride açık hala söz verdiler ama sözlerinde durmadılar şimdide pazarcilardan duydum pazar yerini satacaklarmış daha ileriden yer vereceklermiş sorun çok fakat üç tane alt geçitle yeniden seçilirim diyorsa yanılıyor

    08 Şubat 2024
Yorum Yaz