Karalar’dan Seçime 5 Kala Hizmet! Google News

1 tepki
  • 22 Ocak 2024
  • 0
Font size:

Adana adeta yıllanmış siyasete mahkûm oldu.

Sn. Zeydan Karalar, başkanlığının beşinci yılında ancak hizmet etmeyi aklına getirdi.

Tabi buna da hizmet denirse…

Dört yıl boyunca adeta belediyenin taş duvarını ağlama duvarına çeviren sn. Karalar son bir yılda göstermelik denilebilecek bazı bulvarlarda asfaltlama çalışması başlatarak hizmet ettiğini halka benimsetmeye çalışıyor.

Reklam kokan bu çalışmalar bu defa ters tepti diyebilirim.

Çünkü göze girmeye çalışırken göze batmaya başladı.

Zamansız yapılan bu çalışmalar adeta Adana'da trafiği keşmekeş hale getirmektedir.

Bir yaz boyu yapılmayan hizmetler neden okullar açıkken yapılır?

Örnek verecek olursam;

Yeşil bulvarda yapılan çalışma yaz boyu yapılamaz mıydı? Üniversitelere giden yol İmamoğlu - Kozan tarafından Şehir Hastanesi'ne gelenler içinde adeta bir işkenceye dönen bu çalışma  seçim öncesi yapılan yıllanmış siyaset kalıntısı görüntüsü veriyor.

Eskiler hatırlar bizler çocukluğumuzdan biliriz bir sokak caddenin asfaltlama ihtiyacı olduğunda seçimi bekleyelim seçime yakın asfaltlanır denirdi çünkü seçime yakın olan hizmetler hatırlanır bu yapılan hizmetler önceki yapılmayan bütün işleri kapatır algısı vardı.

Modern ve ilkel siyaseti şöyle ayırabiliriz. Erdoğan öncesi belediyecilik ve Erdoğan sonrası belediyecilik diye ikiye ayırabiliriz. Biz Adanalılar Erdoğan sonrası belediyeciliğin hâkim olmasını isteme hakkına sahip olduğumuzu düşünüyorum.

Yalnızca seçime beş kala reklam kokan fakat zamanlama olarak tam tersi tepkiyle karşılanan bu hizmetleri artık bu millet Adana tabiriyle “yemez” diyorum. Sn. Hüseyin Sözlü döneminde hazırlanan birkaç projeyi hayata geçirseydi belki de modern yani Erdoğan sonrası belediyecilik siyaseti anlayışından bir yol kateterdi.

Adanalılar modern belediyecilik anlayışını benimseyen Erdoğan belediyeciliğini kendine örnek alan adayla yoluna devam edecektir.

Cumhur İttifakı adayı sn. Fatih Mehmet KOCAİSPİR modern belediyeciliği benimseyerek seçimlere hazırlanırken rakibi reklam kokan hareketler ile seçimlere hazırlanıyor böyle bir eşleşmede Kocaispir’in kaybetme ihtimali yoktur.

Benzer Makaleler
© Sihirli Sigara ve Belediye Otobüsleri

Sihirli Sigara ve Belediye Otobüsleri

© Seçimin Kazanı Türkiye Oldu

Seçimin Kazanı Türkiye Oldu

© Politikacının Ayarını Halk Belirleyecek

Politikacının Ayarını Halk Belirleyecek

© Yeni Belediye Başkanı ve Yeni Muhtarın Dikkatine

Yeni Belediye Başkanı ve Yeni Muhtarın Dikkatine

    Yorum Yaz