İmtiyazlı Sınıf Seçimi Neden Okuyamadı? Google News

4 tepki
  • 08 Haziran 2023
  • 0
Font size:

Çoğunluğu kıyı kesiminde bulunan imtiyazlı sınıf seçim öncesinde sürekli bir şekilde özgürlüklerinin kısıtlandığını, nefes alamadıklarını bu defada hükümeti devirmezlerse ülkeyi terk edeceklerini bu ülkenin yaşanmaz olduğunu iddia ediyorlardı. Oysa bu kesim bu ülkenin imtiyazlı sınıfı olduğunu özgürlüklerini de sonuna kadar kullandıklarını herkes biliyordu. Peki, bu isyan nedendi.

Türkiye de ki siyasal yapıyı anlamadan seçim sonuçlarını değerlendirmek anlamlandırmak imkânsız. 

Sömürgeci Avrupa devletleri Asya, Ortadoğu ve Afrika ülkelerini sömürgeleştirdikten sonra tekrar ülkelerine dönerken masrafsız sömürge sistemi kurup döndüler. Çıkmış gibi yaptıkları ülkelerde ordu, ekonomi, eğitim gibi belli kurumlara atama yetkisini elinde tutarak ve her ülkede imtiyazlı azınlık grubu oluşturarak ülkenin tüm köşe taşlarını bunlara bıraktılar. Örneğin Irak’ta nüfusun % 80’i  Şia olmasına rağmen, iktidar %10’luk Sünniler, Suriye’de nüfusun %80’i Sünniler olmasına rağmen, iktidar %10’luk Nusayrilerdir. Yine aynı şekilde iktidar İran’da nüfusun %30’luk kısmını oluşturan Persler, Arabistan BAE de %10’luk kesimi oluşturan  Vahhabilerdir.  Mısır’da iktidarlık ülkedeki en az nüfusa sahip olan % 10’luk Kıptilere bırakıldı. Orta Asya'daki Türklerin durumu da aynı. Paramparça ve alakasız isimler. Örneğin Azerbaycan’da Türklerin ismi Azeri sanki başka bir millet.  Türkiye, adına kurtuluş savaşı dedikleri soykırımdan sonra ülkede savaşa katılmayan gayrimüslim ve sonradan mübadele yasası ile Bulgaristan, Yunanistan, Girit, Kırım vb.. yerlerden ülkeye taşınan özel, etnik ve seçkin kişiler İstanbul’dan başlayıp Hatay’a kadar uzanan Marmara, Ege ve Akdeniz sahil kesimlerine yerleştirildiler. Gelen Özel Ailelere 10 bin ila 100 bin dönüm araziler verildi. Bu azgın yönetici azınlık üniversite, para, sanat, ekonomi teslim edilerek seçkinler zümresi oluşturuldu. Bunlar balolarda kutlamalarda eğlenirken bunların dışında kalan Anadolu halkına açlık ve sefalet bırakıldı. Diğer tarafta ise Kürtler ayrı bir bölge olarak bırakıldı.

Anadolu halkı yani bu ülkenin asıl sahipleri Kürtler ve Türkler. Bunlar onların gözünde cahil, bilgisiz, giyinmesini bilmeyen, vahşi, medenileşmeye karşı direnen daha da acısı aç, sefil, ağzı kokan bir halk muamelesi yapıldı. Bunların terbiye edilmesi için aç bırakmak, olmadı kafalarını kesmek, idam vb.. yollarla muasır medeniyetler seviyesine çıkartılmak istendi. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmayan iller  Konya, Bursa, Yozgat, Bilecik, Kütahya, Kırşehir, Maraş, Rize, Tunceli, Düzce gibi şehirler ve Zile, Menemen gibi ilçelerin cezalı ilan edilerek 50 yıl boyunca tüm devlet yatırımlarından mahrum edildi.

Azgın azınlık arasından atanan milletvekillerine seçilmiş meclis denildi. Ve ülkeyi bunlar yönetti. Ta ki ilk defa 1950 yılında yapılan serbest seçimlerde 1950 Anadolu Halkı ve doğu ilk darbesini Menderesi Başbakan yaparak vurdu.

Azgın azınlık zevk-ü sefa içinde yüzerken Anadolu halkı tüm engellemelere rağmen okudu, çalıştı, üretti ve ilimde, kültürde, eğitimde bunları fersah fersah geçti. Her 10 yılda bir darbelerle Anadolu insanının sermeyesine ve eğitimli insanlarına el konulmasına rağmen her seferinde ayağa kalkmasını bildi. İlk seçimlerden sonra bu halk bir daha normal seçimlerle iktidar yüzü göstermedi. Son 20 yılda ise Kürtlerin başına kendi adamlarını yerleştirdiler ve onlar eliyle iktidarı ele geçirmek istediler. Kripto Kürtler ve kripto Müslümanlar ile işbirliği yaptılar fakat Anadolu irfanının önüne geçemediler.

CHP tabanının öz tabanını bu anlamda anlamak gerekiyor. Böyle inanmışlar. Anadolu halkı aç sefil ağzı kokan cahil giyinmesini konuşmasını bilmeyen geri zekalı ter kokan bir insan nasıl soğana patatese değil de onuruna oy verir. Konuştuklarında açlıktan geberin cahiller köleler diye bağırırken karşılarındakinin seviyesini okuyamıyor göremiyorlar.

Oysa Anadolu halkı onları değil onları buraya yerleştiren koruyup koruyan ağa babalarına meydan okuyor hale gelmiş kutsadıkları diplomalardan ikişer üçer adet almışlar.

Bu nedenle kıyı hiçbir zaman Anadolu’nun önüne geçemeyecek ve kıyı dahil Tüm Anadolu her seçime gittiğinde bunların iktidarını hatırlıyor. Kızsa da küsse de darbe yese de o dönemi hatırlayınca yine sağa oy veriyor.

İmtiyazlı sınıfın itirazları ise özgürlük adalet hak hukuk değil Anadolu insanının kendileri ile eşit hale gelmesini imtiyazlarının ortadan kalkmasını hazmedemediklerinden kaynaklandığı gayet açık.

Benzer Makaleler
© Davul Doooom.. Başkan Oy...

Davul Doooom.. Başkan Oy...

© Belediyeler Seçime Hazırlanıyor

Belediyeler Seçime Hazırlanıyor

© Siyasette Nezaket

Siyasette Nezaket

© Masadaki Şahsiyet(ler)

Masadaki Şahsiyet(ler)

    Yorum Yaz