Adana Kazanacak! Google News

3 tepki
  • 29 Ocak 2024
  • 1
Font size:

Seçime yaklaşık olarak 2 ay gibi kısa bir zaman kaldı. Adana’da Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığı noktasında finalin adı belli oldu. Mevcut Belediye Başkanı Zeydan KARALAR CHP’den tekrar aday gösterilirken Cumhur İttifakı Adayı olarak AK Parti’nin hali hazırda Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Fatih Mehmet KOCAİSPİR oldu.

Uzun bir aradan sonra AK Parti Adana Büyükşehir Belediyesi için iddialı bir seçim dönemine giriyor. Nedenini soracak olursanız. Bugün bu iki başkan adayını sadece 2 kriter üzerinden karşılaştırmak suretiyle siz değerli kamuoyunun vicdan terazisine teslim edeceğim.

Bu iki kriter her iki başkan adayının Belediye Başkanı olmadan önce vaat etmiş olduğu projeler ve sonrasında bu vaat etmiş oldukları projeleri gerçekleştirme oranlarıdır. Daha açıkçası seçim döneminde bol keseden verilen sözlerin ne denli samimi ve gerçekçi olup olmadığıdır.

Adana deyimiyle “Kim doğru söylüyor kim yalan söylüyor görelim.” Çünkü Adana’da son Radyo Programında da söylediğim üzere artık Yalan ve Zübük siyaseti sona erecek. Halkı çok af edersiniz aptal yerine koyup adeta yok sayarak siyaset yapma dönemi sona ermiştir.

Bu iddiamı 31 Mart seçimleri sonucunda çok daha iyi anlayacaksınız. Özellikle Adana Halkı son 5 yılda alamadığı hizmetlerin hesabını sandıkta çok net bir şekilde yansıtacaktır.

Bu nedenle artık sadece bazı İdeolojik Söylemlerle ve algıdan ibaret tabela-bilboard çalışmalarıyla halkı kandıramayacaksınız. Şimdi müsaadenizle iki adayı vaat ve icraat noktasında mukayese etmek suretiyle yorumu sizlere bırakacağım.

Fatih Mehmet KOCAİSPİR seçim döneminde vermiş olduğu vaatlerin yaklaşık olarak % 90’ından fazlasını gerçekleştirdi. Bunlardan sadece birkaç tanesini sayayım çünkü tamamını yazacak olsam buraya sığmayacaktır.

Belediyelerin sosyal sorumluluk kapsamında yapması gereken hizmetlerinin başında Kapalı Spor Salonları, Eğitim Merkezleri, Kreşler, Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik Atölyesi, Aşevi, Gençlere yönelik Adana’nın ilk Film Akademisi Projesi gibi sanatsal faaliyetler ve en önemlisi Adana için bir utanç görüntüsü olan Sinanpaşa Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçirmiştir.

KOCAİSPİR’İN hem de İlçe Belediye Başkanı olarak bu gerçekleştirmiş olduğu projelerin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde neler yapacağı için önemli bir referanstır. İşin ilginç yanı ise KOCAİSPİR tüm bu projeleri ilk Belediye Başkanlığı döneminde ve sadece yaklaşık 5 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirmiştir.

KOCAİSPİR bu başarılı karne ile adeta takdire şayan bir öğrenci olarak sınıfı geçmiştir. Bu nedenle de haklı olarak Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına talip olmuştur.

Gelelim mevcut Belediye Başkanı Zeydan KARALAR’A. Sayın KARALAR adaylığının açıklanması ile beraber geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenledi. Ve kamuoyuna adeta yapmadığı, gerçekleştiremediği sözde projeleri anlattı.

Açıkçası ben ilk duyduğumda inanmadım daha doğrusu inanmak istemedim. Olur mu dedim kendi kendime. Bir siyasetçi hem de KARALAR gibi Kurt bir politikacı böyle bir seçim propagandası yapamaz dedim.

Size KARALAR’IN ağzından olduğu gibi seçim vaatlerini anlatıyorum. Yapmış olduğu büyük proje olarak son dönemde E-5 üzerine ve Türkmenbaşı’na yapmış olduğu 3 battı çıktıyı söylüyor. Şaka değil sevgili dostlar. Evet Koskoca Adana Büyükşehir Belediyesinin tam 5 yıllık icraatları bu 3 battı çıktıdan ibaret. İşte burada devreye şu soru giriyor. Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır.

Şimdi de gelelim Zeydan Başkanın önümüzdeki dönem seçilmesi halinde yapacağını iddia ettiği projelerine ve de vaatlerine.

Zeydan bey, Seyhan Belediye Başkanı iken başlatıp hem bölge esnafını mağdur edip canından bezdiren hem de beton yığını haline getirmiş olduğu Kent Meydanı projesini bitirmeyi vaat ediyor. Yine Kent Meydanı kapsamında işyerlerine el koymak suretiyle mağdur etmiş olduğu Balıkçılar Pazarını yeniden hayata geçirmek ve son olarak ise artık Köy Garajı kimliğine bürünen Adana Otogarını yenilemek.

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve bir muhakeme edin lütfen. Toplamda 10 yıl İlçe ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış ve ortada adam akıllı hiçbir icraatı olmayan Adayı mı yoksa sadece 5 yıl gibi kısa bir sürede sadece İlçe Belediyesi Başkanlığı kapsamında ciddi icraatlar gerçekleştirmiş Adayı mı seçmek istersiniz.

Karar her daim olduğu üzere Milletin olacaktır muhakkak1 Ama görünen köy klavuz gerektirmiyor.

O yüzden diyorum ki “Bu seçimde Adana Kazanacak” inşallah!

Selam ve dua ile…

Benzer Makaleler
© Sihirli Sigara ve Belediye Otobüsleri

Sihirli Sigara ve Belediye Otobüsleri

© Seçimin Kazanı Türkiye Oldu

Seçimin Kazanı Türkiye Oldu

© Politikacının Ayarını Halk Belirleyecek

Politikacının Ayarını Halk Belirleyecek

© Yeni Belediye Başkanı ve Yeni Muhtarın Dikkatine

Yeni Belediye Başkanı ve Yeni Muhtarın Dikkatine

Yorumlar / 1
<
  • Abdullah altun

    Abdullah altun

    Başarılı bir açıklama ama. Zeydan karalar'ın beceriksizliğini anlatmaya yazmak yetmez. o kadar vukkatlı bir başkan son olarak Kendi başdanışmanın 58 milyonluk vurgun ile ortaya çıktı kanıtları ile beraber.ama nedense karaların çıttı çıkmıyor.bize operasyon yapıyorlar diyerek gargara kopartan. Kişi kanıtlı bir vurgun olduğu ortaya çıktı ama . malûm başkan ortagiymış gibi bir durum ortaya çıktı. Konuşursam bana da dokunur diye sesi çıkmıyor.

    30 Ocak 2024
Yorum Yaz