Şükrü Özyıldız Google News

Şükrü Özyıldız, 18 Şubat 1988 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir.

2 tepki
  • 19 Şubat 2022
  • 0
Font size:
  • 18 Şubat 1988
  • 36

Çocukluğu İzmir'de geçen Özyıldız'ın babası aslen Karadeniz'li annesi ise Rum kökenlidir. Annesini 9 yaşındayken kaybeden oyuncunun bir de Burcu isminde kız kardeşi vardır. Mobilya dükkanı işleten babası, yaşanılan sıkıntılar sonucunda iflas etmiş ve yurt dışına çıkmak durumunda kalmıştır. Şükrü Özyıldız ve kız kardeşi küçük yaşlardan beri hem anne hem de baba özlemi çekerek büyümüşlerdir.

Şükrü Özyıldız, İzmir'de lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Gemi Mühendisliği bölümünü kazanmış ancak 1. sınıfta okulu bırakmıştır. Ardından tekrar sınava girerek İzmir Ege Üniversitesi İşletme bölümünü kazanmıştır. İşletme bölümünde eğitimini sürdürürken Erasmusa kayıt yaptırarak Portekiz'e gitmiştir. Şükrü Özyıldız, küçük yaşlardan beri Muay Thai ve Jiu-Jitsu gibi dövüş sporları ile ilgileniyordu, gitmiş olduğu Portekiz'de kafes dövüşlerine katılarak spora olan ilgisini de göstermiş oldu.

Şükrü Özyıldız, yurt dışında Kuraldışı Eğitim ve Danışmanlık workshopuna katıldı. Bu eğitim düşüncelerinin farklı bir yönde ilerlemesine sebep oldu. Oyunculuğun tam da kendisine göre bir meslek olduğunu düşünerek, Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi almaya başladı. Burada eğitimini tamamlamasının ardında oyunculuk hayatına ilk adımı atmaya başlamış oldu. Çeşitli tiyatro oyunlarında, reklamlarda ve dizilerde rol almaya başladı.

Şükrü Özyıldız, yakışıklı kimliği, sempatik tavırları ve başarılı oyunculuğu ile kendini ispatlayarak dizi teklifleri almaya başladı. İlk olarak 2013 yılında Star Tv ekranlarında yayınlanan " Benim Hala Umudum Var" dizisinde Gizem Karaca ve Berk Oktay ile birlikte baş rol olarak rol aldı.

2013 yılında ilk sinema filmi teklifini de alan Özyıldız, Neva adlı sinema filminde baş rol olarak rol almıştır. En büyük çıkışı 2014 yılında rol aldığı "Şeref Meselesi" adlı dizi filmi ile olmuştur. Kerem Bursin, Yasemin Allen, Burcu Biricik ve Şükran Ovalı gibi isimler ile başrolleri paylaşan Şükrü Özyıldız, bu dizi de göstermiş olduğu performans ile birçok hayran kitlesine sahip olmuştur.

2015 yılında Özcan Deniz imzalı "Sevimli Tehlikeli" adında bir sinema filminde Ayça Ayşin Turan ile başrolü üstlenmiştir. Başarılı oyunculuğu ekranların aranan yüzü haline gelen Şükrü Özyıldız'ın içersinde bulunduğu neredeyse her projede başrol olarak izleyici ile buluşmuştur. 2015 yılında "Tatlı Küçük Yalancılar" adlı dizide Bensu Soral, Büşra Develi, Burak Deniz, Dilan Çiçek Deniz, Melisa Şenolsun ve Beste Kökdemir gibi isimler ile birlikte rol almıştır.

2016 yılında yönetmen Andaç Haznedaroğlu'nun çektiği "Herşey Aşktan" adlı sinema filminde Şükrü Özyıldız, Burak karakterini canlandırmıştır. Ardından 2016 yılında Aslı Enver ile başrol oyunculuğunu paylaşarak "Kış Güneşi" adında bir dizi filminde rol almıştır.

Şükrü Özyıldız, oyunculuk konusunda ki başarısını göstererek bir çok dizi ve sinema filminde başrol oyunculuğunu üstlenmiştir. Son olarak da hayranlarının karşısına çok farklı bir karakter ile çıkmıştır. Ünlü Komedyen Cem Yılmaz'ın filmi, Arif V 216'nın nostalji kısmında Ayhan Işık'ı canlandırmıştır. Burada da başarısını izleyiciye gösteren Özyıldız, izleyenleri geçmişe götürerek hissedilmesi beklenilen duyguları seyirciye yansıtmayı başarmıştır.

    Yorum Yaz